
Gör dig redo att göra plats för det här söta och enkla bakverket.
Dessa läckert goda blondies från @mikethurston är den utmärkta efterrätten stilla dina cravings och mötta sötsuget med. De görs med en handfull ingredienser sötad med agavesirap, vilket har ett lägre glykemiskt index än socker och det kommer inte höja blodsockernivåerna lika mycket. Det passar utmärkt om du försöker dra ner på de sär sockerdipparna efter snacks och efterrätter.
Om du inte är en van bagare behöver du inte vara orolig - det här receptet är minimalt med krångel och tar bara några minuter att förbereda. Det är mer eller mindre så enkelt att slänga ner allt i mixern och sätta igång den. Ja, det är verkligen sant.
När resultatet dessutom är en omgång med Blondies som är oemotståndligt goda och kladdiga är det så värt det.
Receptet ger 8 stycken.
Ingredienser
2 burkar med kikärtor
100g glutenfria havregryn
12 msk All-natural Peanut Butter
1 dl Agavesirap
2tsk citronjuice
2tsk bakpulver
1 dl chocolate chips
Så här gör du
Förvärm ugnen till 180°c.
Rensa och låt kikärtorna rinna av.Häll sedan ner dem i en mixer med alla de andra ingredienser (utom chokladbitarna)
Häll ner hälften av blandningen i en bakform eller ugnssäker glasform och jämna ut med en spatel.
Stör över hälften av chokladen och täck sedan med det återstående smeten.
Toppa med de sista chokladbitarna och tillaga sedan i ugnen i 20-25minuter.
Näringsinformation
Kalorier | 180 |
---|---|
Fett totalt | 6g |
Kolhydrater totalt | 22g |
Protein | 6g |
