Det är svårt att tro att den här krämiga och ostiga pastan är helt växtbaserad.
Det går inte att förneka att mac n cheese är tröstmat att högsta klass. Vi klassar det som en absolut nödvändighet den här tiden på året, speciellt nu när många restriktioner införs igen.
För att fira World Vegan Month har vi tagit fram vår veganska version av den klassiska rätten - det är precis lika frestande och läcker, bara helt fri från mejeriprodukter. Det kommer bara krävas en tugga att övertyga dig, lita på oss.
Receptet ger 4 portioner.https://youtu.be/BYr1g47oQVY
Ingredienser
- 250g makaroner
- olivolja
- 1/2 silverlök (tärnad)
- 3 vitlöksklyftor (rivna)
- 1 dl naturella chashewnötter (blötlagd över natten och avrunnen)
- 1 tsk chilipulver
- 1/2 tsk kummin
- 3 msk näringsjäst
- Salt efter smak
- 12 dl grönsaksbuljong
- 3 msk rostade brödsmulor (ströbröd)
Så här gör du
1. Börja med att koka makaronerna i 9-11 minuter (eller efter förpackningens instruktioner).
2. Under tiden, värm upp en stekpanna med olivolja på medelvärme och lägg i löken. Stek i några minuter tills den mjuknar och lägg sedan ner vitlöken. Stek i ytterligare 2 minuter.
3. Häll ner löken och vitlöken i en matberedare tillsammans med de blötlagda och avrunna cashewnötterna, chilipulver, kummin, näringsjäst och en nypa salt. Hell ner grönsaksbuljongen och mixa till det är tjockt och jämnt.
4. Låt makaronerna rinna av och häll sedan tillbaka dem ner i kastrullen. Tillsätt "ostsåsen" till makaronerna och rör om tills den är helt blandad.
5. Servera med en gång tillsammans med det röstade ströbrödet för en extra knaprighet. Låt smaka!
Testa de här veganska recepten härnäst:
https://youtu.be/PMQMF9QzJmU
Vegansk mousse med jordnötssmör | 3 Ingredienser
Du kanske blir överraskad av huvudingrediensen...
Sticky Sesamtofu | Proteinrik Vegansk Meal Prep
Sötsur sticky tofu? Ja, tack!
Veganska Buffalotacos med blomkål
Missa inte den klassiska fredagstacosen i en ny vegansk tappning!
Näringsinformation
Kalorier | 452 |
---|---|
Fett totalt | 13g |
Kolhydrater totalt | 63g |
Protein | 19g |