Det här fräsande flatbrödsreceptet är den perfekta snabblunchen för en vegodag.
Det tillgas på bara några minuter och är en shout-out till alla arbetar-hemifrån-luncher när du bara behöver något snabbt som träffar precis rätt. Det går inte att förneka att halloumi befinner sig i toppskiktet bland ostar med det är ännu godare med en läckert söt och kladdig chilli-honungsglaze.
Varför inte njuta av en liten smak av Medelhavet medan du väntar på att sommaren ska komma ordentligt?
Receptet ger 1 portion.
Ingredienser
- 1 Flatbröd
- 80 gram Halloumi (skivad)
- 25 gram Honung
- 1/2 tesked Chilli flakes
- 20 gramsHummus
- 1/2 Citron
- En näve rucolablad
- En näve körsbärstomater
Så här gör du
1. Blanda honung, chilli flakes och saften från en halv citron i en lite skål.
2. Värm sedan upp lite lågkalorimatlagningsspray i en non-stick panna och lägg till dina halloumiskivor. Ringla över chili-honungsblandningen och låt steka några minuter på varje sida tills den är gyllenbrun.
3. Rosta under tiden ditt tunnbröd och bred rikligt med hummus. Tillsätt några rucolablad, hackade körsbärstomater och till sist de kokta, krispiga halloumiskivorna. Hugg in!
Näringsinformation
Kalorier | 628 |
---|---|
Fett totalt | 31g |
Kolhydrater totalt | 61g |
Protein | 28g |