Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Sticky Sesamtofu | Proteinrik Vegansk Meal Prep

Sticky Sesamtofu | Proteinrik Vegansk Meal Prep
Lauren Dawes
Skribent och expert4 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Oavsett om du är vegan eller inte, så bara måste du testa en tugga av den här sticky sesamtofun.

Niall Kirkland är här för att hjälpa dig att krydda till dina veganuariansträngningar med ett läckert recept på tofu som är en total smaksensation. Om du inte är förtjust i tofu, så garanterar vi att du bara inte har tillagat det på rätt sätt än, tro oss.

Med en sötsur sås som är smakrik som den här, lovar vi att du inte blir besviken. För att inte nämna garneringen av vårlök och sesamfrö - de kanske låter som ett litet tillskott, men wow vilken skillnad de gör för slutprodukten.

Receptet ger 2 portioner

https://youtu.be/O20IxMtoHS0

Ingredienser

Till den krispiga tofun:
  • 1 block fast tofu
  • Salt & peppar för kryddning
  • 25g majsmjöl
  • 2 msk. sojasås
  • 1 msk. kokosolja
Till sticky såsen:
  • 2 msk. sojasås
  • 3 msk. Sugar-Free Sauce (Sweet Chilli)
  • 2 msk. agavesirap
  • 2 msk. ketchup
  • 2 vitlöksklyftor (krossade)
  • 1 msk. risvin-vinäger
  • 1 tsk. vitlöksgranulat
  • 1 tsk. majsmjöl mixat med omkring 50ml kokande vatten.
Till serveringen:
  • Hackad vårlök
  • Sesamfrön
  • Basmatiris

Så här gör du

  1. Börja med att tärna tofun till kuber på 2cm och krydda ordentligt med salt och peppar.
  2. Lägg över tofun i en skål fylld med sojasås och blanda runt tills alla bitar är täckta.
  3. Sedan flyttar du över tofubitarna till en skål fylld med majsmjöl, blandar tills de är täckta och ställer åt sidan.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till sticky såsen (utom majsmjölsblandningen) och ställ åt sidan.
  5. Värm upp kokosoljan i en non-stick stekpanna och lägg i dina täckta tofubitar. Tillaga i 4-5 minuter på mellanvarmt (oljan ska fräsa lite lätt). Se efter om tofubitarna är gyllenfärgade och har en krispig yta innan du vänder dem och steker dem lika länge på den andra sidan.
  6. När tofun är tillagad, ta bort den från stekpannan och ställ åt sidan. Rengör stekpannan snabbt med hushållspapper och lägg sedan i sticky såsen.
  7. Låt såsen sjuda i omkring 5 minuter. Lägg till blandningen med majsmjöl och rör om ordentligt. Få såsen att sjuda en gång till och tillaga tills den tjocknar, det borde ta omkring 3-4 minuter.
  8. Lägg den krispiga tofun i pannan och blanda runt i såsen. Var försiktig och lämna inte tofun i stekpannan för länge, då tappar den sin krispighet.
  9. Servera med basmatiris och garnera med vårlök och många sesamfrön.
Testa också recepten på våra veganska smoothies 
RECEPT

3 Recept med ärtprotein | Veganska Proteinshakes

Det finns många fantastiska recept på smoothies och shakes som innehåller ärtprotein. Här har vi samlat tre av våra veganska favoritrecept med ärtprotein.

4 år I årAv Jennifer Blow

Näringsinformation

Kalorier592
Fett totalt19g
Kolhydrater totalt60g
Protein34g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein