Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Salt & Pepparpotatis | Fakeaway Favoriter

Salt & Pepparpotatis | Fakeaway Favoriter
Lauren Dawes
Skribent och expert3 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Potatis med en kinesiskt twist kanske är lite kontroversiellt - men vi är här för det.

Den här fantastiska fakeaway-favoriten från Niall Kirkland är här för att hjälpa dig göra den där "guilty pleasure" maträtten till verklighet hemma i ditt eget kök. Det är faktiskt överraskande enkelt och genom att tillaga potatisen själv istället för friterade kan du också dra ner på kalorierna. En enkel vinning.

Receptet ger 2 portioner https://youtu.be/EZwmq3IiIx0

Ingredienser

  • 450g potatis (skalad och skuren till klyftor)
  • 1 msk. coconut oil
  • Salt and peppar för smaken
  • 1 liten lök (hackad)
  • 1 grön paprika (tunt skivad)
  • 2 röda chillis (urkärnade och tunt skivade)
Aromatisk kryddblandning:
  • 1 tsk. kinesisk kryddblandning - five spice
  • 1 tsk. malen vitpeppar
  • ½ tsk. granulerad vitlök
  • 1 tsk. bordssalt
  • 1 tsk. chilli flakes
Till serveringen:
  • Salladslök (skivad)
  • Chilli (skivad)

Så här gör du

  1. Sätt igång ugnen på 190°c/375°F och koka upp en kastrull med vatten. Skala och skär potatisarna, salta de kokande vattnet och lägg ner potatisen i kastrullen. Förkoka potatisen i 10 minuter och torka sedan.
  2. Låt den förkokta potatisen ånga i 2 minuter - det kommer släppa från fukten och hjälper dem krispa till sig i ugnen.
  3. Lägg över potatisen till en större bakplåt och lägg till kokosolja. Krydda generöst och se till att alla potatisklyftor är täckta i olja för att sedan tillaga i 40-45 minuter. Rör om en eller två gånger medan den tillagas, tills de är gyllene och krispiga.
  4. Medan de tillagas blandar du ihop alla kryddingredienser i en liten skål.
  5. När potatisklyftorna nästan är färdiga värmer du en tesked med olivolja i en nonstick-oanna och tillsätter sedan löken, paprikan och chillin. Tillaga under omrörning i 5 minuter tills de är mjuka och lätt förkolnade.
  6. När potatisen väl är färdig, badda bort eventuellt överbliven olika och lägg ner dem i stekpannan med löken, paprikan och chillin. Rör om ordentligt och tillsätt 1-2 teskedar av din kryddblandning (du kommer ha en del över till ett annat tillfälle).
  7. Mixa ihop allt tills alla potatisklyftor ha ett lätt lager av kryddblandningen. Garnerna med hackad salladslök och chilli. Himmelskt.

Näringsinformation

Kalorier332
Fett totalt7g
Kolhydrater totalt55g
Protein7g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein