Tillverkad med en handfull kalorisnåla och proteinrika ingredienser är den här glassen ett riktigt mirakel för dina dagliga makromål också. Ärligt talat, vem skulle ha trott att en sådant njutbart och krämigt mellanmål kunde ge 29g protein med endast 225 kalorier per portion. Det låter för bra för att vara sant, men jag lovar att det inte är det.
Skaparen av detta läckra recept, @raziyyz, har också några användbara tips att dela med sig av. För det första, ju högre fetthalt keson har, desto mindre fast blir glassblandningen efter att ha frysts i över 3 timmar — så du behåller de superkrämiga resultaten längre. Om du använder en låg fetthalt, oroa dig inte, du kanske bara måste låta den tina lite innan servering.
Du kan använda grekisk yoghurt istället för keso i detta recept, men då offrar du något av den riktiga ostkake-smaken (och även proteininnehållet). Och sist men inte minst, känn dig fri att vara kreativ med olika frysta frukter du använder. Hallon är ett bra val.
Receptet ger 3 portionerIngredienser
- 450 g kvarg (Raz använder 2-4% fetthalt)
- 3 tsk lätt cream cheese (färskost)
- 1/4 kopp lågkalori lönnsirap eller valfri sötning
- 1 skopa Vanilj Impact Whey Protein
- valfritt 1/4 tsk salt
- 180 g frysta blåbär
- 1 tsk honung (eller valfri sötning)
Så här gör du
- Börja med att lägga alla ingredienser för gräddblandningen i en mixer och mixa tills det blir slätt.
- Tillsätt sedan de frysta blåbären och honungen i en kastrull och värm för att koka till en sylt.
- Lägg hälften av gräddblandningen i en behållare, följt av hälften av blåbärsblandningen. Upprepa så att du har två lager och använd sedan en gaffel på det översta lagret för att virvla blåbärsblandningen.
- Frys i 3 timmar och servera sedan. Raz rekommenderar att lägga till några extra toppingar som hackade nötter för lite krispighet.
Goda glasspinnar med jordnötssmör
Kyl ner dig efter träningen med de här nötiga godsakerna.
Vill du har mer receptinspo? TESTA NÅGOT AV DE HÄR RECEPTEN:
Näringsinformation
Kalorier | 225 |
---|---|
Fett totalt | 4g |
Kolhydrater totalt | 16g |
Protein | 29g |