Mjuka, sega och mycket mer än lite på den knubbiga sidan... Precis som alla kakor borde vara.
De här fantastiska New Yorkinspirerade chokladkakorna från Niall Kirkland är det perfekta treatet för att släcka sötsug och de innehåller naturliga ingredienser utan något raffinerat socker.
Med några enkla byten som att använda lönnsirap för att naturligt söta och byta mjölkchokladen till mörk choklad så kan du enkelt hålla nere på innehållet av socker men ändå behålla en rik smak.
Den kladdiga insidan talar dock för sig själv...
Receptet ger 8 sthttps://youtu.be/-WzlI7_CD6s
Ingredienser
- 150g All-Natural Peanut Butter (Smooth)
- 80ml lönnsirap
- 1 tsk. vaniljessens (eller Flavdrops)
- 1 skopa Impact Whey Protein (Vanilla)
- 1 äggula
- 60g mandelmjöl
- 50g havremjöl
- ½ tsk. bakpulver
- 20ml mjölk
- 100g mörk choklad (grovt hackat i bitar)
Så här gör du
1) Förvärm ugnen till 175°C.
2)Mikra jordnötssmöret i omkring 30 sekunder för att lösa upp det så att det är enklare att blanda. Tillsätt sedan det smälta jordnötssmöret, lönnsirap, vaniljessens, proteinpulver och äggula i en stor skål och blanda ordentligt med en elvisp.
3)Sikta i mjölk och bakpulver, blanda sedan igen tills det är helt kombinerat i en tjock och klumpig blandning. Addera mjölken gradvis tills blandningen blir kladdig och kaksmeten hålls ihop när du tar ut en bit.
5)Lägg i chokladbitarna och använda en spatel för att röra runt dem i kaksmeten. Använd sedan händerna och dela smeten i 8 delar, i storleken av en golfboll, och rulla dem till 8 jämna bollar.
6)Placera dem på en bakplåtsförsedd bricka med ordentligt med utrymme mellan varje kakboll så att de kan sprida ut sig. Täck över med plastfilm och låt dem kylas ner i kylen i 30 minuter.
7)När de ha kylts ner så ta ur dem från kylen och platta till dem lite (men inte helt) men hjälp av en spatel eller något annat platt föremål. Baka i ugnen i 10 minuter tills de nästan är genombakade men fortfarande mjuka och sega på insidan.
8)Kakorna kommer vara väldigt mjuka när de först tas ur ugnen, så låt de svalna i minst 5 minuter. Avnjut dem medan de fortfarande är varma och färska, eller så kan de sparas i en lufttät burk i några dagar.
Näringsinformation
Kalorier | 298 |
---|---|
Fett totalt | 19g |
Kolhydrater totalt | 17g |
Protein | 11g |