De här munsbitstora godsakerna har ditt namn skrivet på dem.
Niall Kirklands oemotståndliga mini proteincheesecakes är ideala att ha till hands när du är ute efter någon sött för att stilla dina cravings - oavsett om det är för att få dig ur eftermiddagens energidipp vid eftermiddagsfikat eller om du bara behöver någonting att avsluta måltiden med. De är också ett utmärkt portabelt snack att ta med på picknick eller resor, inga bestick behövs.
Det här enkla receptet använder ett fåtal hälsosamma utbyten för att hålla fett- och sockerinnehållet lägre än de versioner du kan köpa i butik. Därför kan du njuta av de här efterrätterna samtidigt som du håller dig på banan mot dina mål. Dessutom innehåller varje portion den imponerande mängden av 10g protein vilket gör dem till ett smakfullt sätt att toppa upp ditt dagliga proteinintag.
Receptet ger 8 styckenhttps://youtu.be/AgrXFlxzuuI
Ingredienser
Till kexbotten:
- 8 digestivekex
- 30g smör (smält)
- 1 msk. honung
Till fyllningen:
- 180g light cream cheese
- 150g 0% fett Greekisk yoghurt
- 2 skopor Impact Whey Protein (Vanilla)
- 4-5 droppar Flavdrops (Vanilla)
- 2 äggvitor
- 1 msk. honung
Till toppings:
- 50g jordgubbar
- 50g hallon
- Saft från ½ citron
- 1 msk. honung
- 1 msk. Protein Spread (Chocolate Hazelnut)
Så här gör du
- Förvärm ugnen till 160°C/ 320°F.
- Smula kexen till ett fint pulver genom att täcka över dem och slå med en kavel eller använd en mixer. Lägg över de smulade kexen till en skål och tillsätt det smälta smöret och honungen. Blanda tills det är en jämn massa.
- Dela upp kexblandningen i 8 muffinsformar (helst en muffinsplåt), platta til loch baka i ugnen i 8 minuter.
- Dags för fyllningen, använd en elvisp till att blanda ihop cream cheese, grekisk yoghurt, vaniljprotein och vanilj Flavdrops, äggvitor och honung. Blanda i omkring 5-10 minuter tills smeten blir fluffig och lätt stel.
- Ta bort kexbasen från ugnen och låt svalna i 2 minuter, lägg sedan till 2-3 skedar med cheesecakefyllning i varje form. Vrid ner värmen till 140°C/280°F och baka sedan dina mini cheesecakes i 20 minuter.
- Medan de bakas lägg till jordgubbar, hallon en skvätt vatten, citronsaft och honung i en non-stick panna och låt det sjuda på en låg till medelvarm platta. Rör om regelbundet, tillaga i 5-10 minuter tills frukten börjar brytas ner. Mosa till en len smet och fortsätt koka ner tills frukten blir en tjock sylt.
- Ta bort cheesecaken från ugnen, toppa med bärsylten och dekorera med smält chocolate hazelnut Protein Spread. Flytta över till frysen och låt svalna i minst 1 timme, sedan kan du avnjuta dem!
Näringsinformation
Kalorier | 196 |
---|---|
Fett totalt | 9g |
Kolhydrater totalt | 18g |
Protein | 10g |