
Det här är en middag som du kommer att se fram emot hela dagen.
Det här söta och enkla nudelreceptet från @kirstyfletcher är precis det du behöver för att skaka om i din veckorutin. Kombinationen av krispiga nötköttsbitar, krispiga grönsaker och en läcker sås kommer få dig att gå för en påfyllning. Dessutom är den packad med 30 g protein per portion.
Så här lagar du måltiden.
Receptet ger 3 portioner.
Ingredienser
300g strimlad nötfärs
250g kokade äggnudlar
1 litet ägg (vispat)
20g majsmjöl
2 msk olivolja
1 biffbuljongtärning
2 msk risvinäger
2 msk soja
3 msk honung
En nypa salt
En nypa peppar
Grönsaker efter eget val (Kristy använder röd paprika, morot, broccoli och vårlök)
Så här gör du
Börja med att krydda köttet i en skål med salt och peppar.
Tillsätt det uppvispade ägget och blanda för att täcka nötköttet, täck sedan remsorna i majsmjöl.
Hetta upp olivoljan i en panna och lägg i nötköttsstrimlorna. Stek tills de är gyllene och krispiga, ta sedan ur pannan och ställ dem åt sidan.
För att göra såsen börjar du med att lösa upp köttbuljongtärningen i 200 ml kokande vatten. Tillsätt risvinäger, sojasås och honung. Blanda väl.
Stek dina valda grönsaker på hög värme i 5-10 minuter, tillsätt sedan såsen, vårlöken och nötköttet.
Låt blandningen sjuda tills den tjocknar, tillsätt sedan de kokta äggnudlarna.
Servera genast och njut. Eventuella rester kan förvaras i kylen i upp till 3 dagar.
Näringsinformation
Kalorier | 429 |
---|---|
Fett totalt | 14g |
Kolhydrater totalt | 44g |
Protein | 30g |
