Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Krispiga biffnudlar med honung

Krispiga biffnudlar med honung
Lauren Dawes
Skribent och expert1 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Det här är en middag som du kommer att se fram emot hela dagen.

Det här söta och enkla nudelreceptet från @kirstyfletcher är precis det du behöver för att skaka om i din veckorutin. Kombinationen av krispiga nötköttsbitar, krispiga grönsaker och en läcker sås kommer få dig att gå för en påfyllning. Dessutom är den packad med 30 g protein per portion.

Så här lagar du måltiden.

Receptet ger 3 portioner.

Ingredienser

  • 300g strimlad nötfärs
  • 250g kokade äggnudlar
  • 1 litet ägg (vispat)
  • 20g majsmjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1 biffbuljongtärning
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk soja
  • 3 msk honung
  • En nypa salt
  • En nypa peppar
  • Grönsaker efter eget val (Kristy använder röd paprika, morot, broccoli och vårlök)

Så här gör du

  1. Börja med att krydda köttet i en skål med salt och peppar.
  2. Tillsätt det uppvispade ägget och blanda för att täcka nötköttet, täck sedan remsorna i majsmjöl.
  3. Hetta upp olivoljan i en panna och lägg i nötköttsstrimlorna. Stek tills de är gyllene och krispiga, ta sedan ur pannan och ställ dem åt sidan.
  4. För att göra såsen börjar du med att lösa upp köttbuljongtärningen i 200 ml kokande vatten. Tillsätt risvinäger, sojasås och honung. Blanda väl.
  5. Stek dina valda grönsaker på hög värme i 5-10 minuter, tillsätt sedan såsen, vårlöken och nötköttet.
  6. Låt blandningen sjuda tills den tjocknar, tillsätt sedan de kokta äggnudlarna.
  7. Servera genast och njut. Eventuella rester kan förvaras i kylen i upp till 3 dagar.

Näringsinformation

Kalorier429
Fett totalt14g
Kolhydrater totalt44g
Protein30g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein