Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Krispig Tofu & Teriyaki | Meal Prep

Krispig Tofu & Teriyaki  | Meal Prep
Lauren Dawes
Skribent och expert3 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Oavsett om du helt har valt bort kött från din kost eller om du bara vill dra ner på det så är de här läckra teriyakinudlarna med krispig tofu en hit som kommer håller dig mätt under resten av dagen.

Rätten är fullpackad med kryddiga smaker, myck grönsaker och massor med växtbaserat protein. Det är en näringsrik, makrovänligt alternativ att hålla lunchen fräsch med.

Receptet ger 4 portioner. https://youtu.be/wdzw3L_t6e0

Ingredienser

Till teriyakisåsen:
  • 70ml soja
  • 2 msk. brunt socker 
  • 1 tsk. ingefära (finhackad)
  • 1 tsk. vitlök (finhackad)
  • 1 tsk. sesamfröolja 
  • 1 msk. honung 
  • 3 msk. mirin (kan byta us till risvinsvinäger) 
  • 2 tsk. majsmjöl (blandat med en skvätt kallt vatten)
Till den krispiga tofun:
  • 1 block tofu 
  • 3 msk. soja 
  • 50g majsmjöl 
  • 1 msk. kokosolja
Till woken:
  • 1 msk. kokosolja
  • 1 morot (skär tändsticksstora stavar) 
  • 1 broccoli (gör buketter från stammen) 
  • 4 "kakor" med äggnudlar
  • Till garnering: Vårlök (hackad)

Så här gör du

1. Börja med att göra teriyakisåsen genom att blanda soja, brunt socker, vitlök, ingefära, sesamfröolja, honung, mirin (eller risvinsvinäger) och majsmjöl i en liten skål. Rör runt ordentligt tills alla ingredienser kombinerat sig jämnt.

2. Lägg 3 msk av soja och 50g majsmjöl i två separata skålar. Tärna tofun och doppa sedan varje bit först i sojan och sedan i majsmjölet. Se till att alla sidor är täckta innan du ställer dem åt sidan.

3. Värm upp kokosoljan i en non-stick stekpanna eller wokpanna och lägg sedan i den täckta tofun för tillagning. rör runt och vänd var 1-2 minuter tills tofun är gyllenbrun. Ta bort från spisen och ställ åt sidan.

4. koka en stor kastrull med vatten och tillaga dina äggnudlar enligt instruktionerna på paketet.

5. Värm upp den återstående kokosoljan i pannan och tillsätt morot och broccoli. Woka i omkring 5 minuter tills de är lätt mjuka och ta bort från pannan.

6. Häll ner teriyakisåsen i pannan och laga på en låg värme till såsen börjar bubbla och tjockna. När du är nöjd med konsistensen på såsen tillsätter du de avrunna nudlarna. Rör runt i pannan för att täcka nudlarna med teiyakisåsen och tillsätt sedan morötterna och broccolin så att allt blandas.

7. Dela upp teriyakinudlarna i fyra matlådor och servera med krispig tofu på toppen och garnera med vårlöken. Färdigt!

Näringsinformation

Kalorier462
Fett totalt14g
Kolhydrater totalt67g
Protein17g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein