
Du kommer se fram emot lunchen hela dagen med den här rätten i matlådan.
Den här citron och timjankycklingen är det perfekta receptet att förbereda för kommande vecka. Det är en enkelt men läckert recept som är fullpackat med smaker - en smakbit av den där lätta och krämiga såsen så kommer du vara såld på den, lita på oss.
För en välbalanserad och näringsrik måltid rekommenderar vi att du serverar tillsammans med sparrisbroccoli och färskt tillagad fluffig quinoa. Alternativt så fungerar också den här rätten utmärkt att dela tillsammans med familjen under middagen, servera den direkt ur pannan tillsammans med massor av krispigt bröd.
Receptet ger 6 portioner
https://youtu.be/3_gy8LwMESc
Ingredienser
2 tsk. färsk timjan
2 tsk. örtblandning
Salt & peppar efter smak
6 benfria, skinnfria kycklinglår
1 msk. olja
1 lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (hackad)
Saft från 1 citron
100ml kycklingbuljong
200ml crème fraiche
Citronskivor
Färsk timjan
Förslag till servering:
Quinoa (omkring 50g per serving)
Sparrisbroccoli

Så här gör du
Förbered genom att blanda färsk timjan, blandade örter, salt och peppar i en liten skål. Strö generöst över kycklinglåren och se till att de är jämnt täckta. Behåll all överbliven kryddblandning till senare.
Härnäst, tillsätt oljan i en stor panna på medelvärme. När den är varm, lägg till kycklinglåren och tillaga i flera minuter på varje sida. De ska bli krispiga och gyllenbruna på utsidan och helt genomstekta på insidan (inga rosa delar). Ta bort kycklingen från stekpannan och ställ åt sidan.
Samtidigt som du tillagar kycklingen, tillsätt löken och vitlöken och låt den stekas tills de har mjuknat. Lägg sedan i citronjuicen, kycklingbuljongen och de resterande kryddorna. Rör om ordentligt för att blanda och tillåt det bubbla upp i några minuter.
Tillsätt créme fraiche, rör runt och koka i ytterligare 2-3 minuter så att det tjocknar. Lägg i kycklinglåren i pannan igen och låt de värmas upp i några minuter.
Ta bort pannan från värmen och garnera med färska citronskivor och strö över timjan. Servera tillsammmans med quinoa och åtnjut på en gång eller portionera upp till måltider för veckan. Läckert!

Näringsinformation
Kalorier | 227 |
---|---|
Fett totalt | 14g |
Kolhydrater totalt | 5g |
Protein | 21g |
