Hoppa till huvudinnehåll
NÄRING

Korvrullar med ost och chutney

Korvrullar med ost och chutney
Lauren Dawes
Skribent och expert4 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Frasiga, med smält ost och syrliga med rödlökschutny - de här korvrullarna är en gåva som fortsätter att ge.

Det finns inte många saker i världen som doftar lika gott som nygjorda korvrullar, eller hur? Niall Kirkland har gått all-in med sin ost och chutneyversion av den här julklassiker, och jösses vad de är värda testats. Omedelbart.

Vi tycker faktiskt att de är ett perfekt mellanmål att ha tillhands under hela julhelgen. Det tar inte allt för lång tid att göra en sats med 20 stycken, sedan har du fantastiskt goda rullar i munsbitar, med en ren smaksensation att hålla dig med energi under dagen.

Varning! (speciellt för er som jobbar hemifrån): de är högt beroendeframkallande.

Receptet ger 20 stycken.

https://youtu.be/gmTsOELRVek

Ingredienser

  • 1 msk. kokosolja
  • 1 rödlök (finhackad)
  • 3 msk. karamelliserad rödlökschutney
  • 2 kvistar färsk rosmarin (finhackad)
  • 6 korvar (utan skinn)
  • 100g low-fat röd Leicesteost eller cheddar (riven)
  • Salt och peppar till kryddning
  • 1 blad färdig smördeg
  • 1 ägg (vipsat)

Såhär gör du

  1. Värm kokosolja i stekpannan och lägg till rödlöken. Tillaga i ca 5 minuter tills den är mjuk, lägg till chutney och rosmarin. Låt tillagas i ytterligare 2-3 minuter, ta bort från värmen och ställ åt sidan.
  2. Lägg lökchutney-mixen i en stor skål tillsammans med korvköttet och ost, krydda väl. Blanda allting tills de är jämnt fördelat.
  3. Kavla ut smördegen och dela den i mitten längs med långsidan. Dela korvblandningen i två och lägg ut den längs med längden på de två smördegsremsorna.
  4. Pensla ägg över kanterna på smördegen och vik den sedan kant i kant så att degen omsluter köttet. Använd fingrar till att nypa ihop kanterna.
  5. Pensla försiktigt ägg över rullen och skär var och en av dem till 10 bitar. Kyl rullarna i kylen i 20 minuter och tillaga dem sen i en förvärmd ung på 200°C/390°F.
  6. När de sedan har svalnat igen i kylen kan du ta ut dem och garnera med den riva osten. Tillaga dem sedan igen i ugnen i 20 minuter och låt dem svalna i 2-3 minuter innan servering - nu är det bara att hugga in!

Kom i julstämning med de här artiklarna

RECEPT

Chokladbrownies med apelsin

Nämn en kombination som är bättre än apelsin och choklad. Vi väntar...

4 år I årAv Lauren Dawes

Näringsinformation

Kalorier89
Fett totalt6g
Kolhydrater totalt6g
Protein6g
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein