Hoppa till huvudinnehåll
RECEPT

Hemlagad smörgås med fiskpinnar

Hemlagad smörgås med fiskpinnar
Lauren Dawes
Skribent och expert4 år I år
Visa Lauren Dawes profil

Vissa dagar behöver man bara lite "comfort food" från barndomen.

Vi vet inte vad det är som gör att smörgåsar med fiskpinnar är så jäkla gott, men det går inte att förneka att de kan fylla en med en omedelbar lycka. Ett enkelt och kolhydratsladdad tilltugg när det är som bäst.

Det här amatörsäkra hemmagjorda receptet från Niall Kirkland är ett enkelt sätt att fixa ordentliga chunky fiskpinnar av hög kvalitet med alla de där goda tillbehören man vill ha till. Glöm de där haltande alternativen från frysdisken, du kommer aldrig vilja återgå till dem efter att ha testat de här.

Det är den perfekta lunchen eller middagen att unna sig för att lysa upp de dystra och grå dagarna vi har nu - det tar inte heller för lång tid att tillaga och kommer definitivt få dig på bra humör. Åh, just det, det innehåller också över 40g protein, snacka om ett vinnande koncept.

Receptet ger 2 portioner

https://youtu.be/rlumGuP1qok

Ingredienser

För fiskpinnarna:
  • 2 torskfiléer
  • Salt och peppar att krydda med
  • 100g ströbröd
  • 2 äggs (vispade)
  • 50g mjöl
  • 1 msk. kokosolja
För tartarsåsen:
  • 1 rågad msk. Greekisk yoghurt
  • 1 msk. light majonnäs
  • Zest från 1 citron
  • Pressad saft från 1 citron
  • 2 msk. hackad persilja
Till serveringen: 
  • 4 tjockare brödskivor (eller testa pitabröd för att göra den lättare)
  • Mix med bladsallad
  • Körsbärstomater

Såhär gör du

  1. Skär först torskfiléerna till tjocka "pinnar", krydda ordentligt och ställ åt sidan.
  2. Krydda ströbrödet med salt och peppar och blanda ordentligt. Täck sedan torsk"pinnarna" i mjöl, doppa i äggen och sedan i ströbrödet. Se till att alla sidor är ordentligt täckta med ströbröd.
  3. Värm kokosoljan i en non-stick stekpanna och lägg i fiskpinnarna. Stek på ena sidan i 4-5 minuter, vänd på fisken och stek lika länge på den andra sidan.
  4. Fiskpinnarna borde vara färdigstekta efter 10 minuter, men du kan också tillaga med i 5-10 minuter extra i ugnen om du vill vara helt säker på att det är ordentligt genomstekta.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till tartarsåsen i en lite skål.
  6. Bygg sedan ihop din smörgås och hugg in!

Testa några av de här recepten härnäst:

RECEPT

Proteinpannkakor fyllda med jordnötssmör

Det blir allt svårare att ta sig ur sängen på morgonen, den här frukosten kommer att hjälpa dig på traven. Niall Kirklands recept på proteinpannkakor är nästa nivå.

4 år I årAv Lauren Dawes
RECEPT

Chokladbrownies med apelsin

Nämn en kombination som är bättre än apelsin och choklad. Vi väntar...

4 år I årAv Lauren Dawes
RECEPT

3 Recept med ärtprotein | Veganska Proteinshakes

Det finns många fantastiska recept på smoothies och shakes som innehåller ärtprotein. Här har vi samlat tre av våra veganska favoritrecept med ärtprotein.

4 år I årAv Jennifer Blow
Lauren Dawes
Skribent och expert
Visa Lauren Dawes profil
Lauren har en examen i engelsk litteratur och kommer ursprungligen från södern. Hon har alltid älskat att simma men har också under de senaste åren upptäckt kraften i styrketräningen, hon har också en del förbättringspotential de Hot Yoga-klasser hon deltar i varje vecka. Under helgerna lagar eller äter hon oftast någon slags brunch, och hon tycker om att testa nya recept tillsammans med sina vänner som hon bor med - Speciellt efter att ha blivit av med gamla studentvanor, som att överleva på pasta. Framför allt så tror hon starkt på att hålla en balans mellan gymmet och gin.
myprotein