
Letar du efter ett gott sätta att använda resterna från pumpan?
Det är snart den tiden på året igen när vi alla får omfamna vårt inre barn och de fantastiska säsongstraditionerna som kommer med hösten. Halloween är inte bara en viktig dag i kalendern det är ett helt mood, eller hur?
De här pumpamuffinsen är den perfekta godbiten för att komma i stämning - för att inte tala om att de är söta och enkla och hjälper dig att höja upp ditt dagliga proteinintag.
Receptet ger 12 stycken.
https://youtu.be/V_0LCBJhksI
Ingredienser
2 ägg
30g 100% kokosolja
50g Lönnsirap
60ml mjölk
2 Skopor Impact Whey Protein (Vanilla)
2,3dl pumpapuré
180g mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Valfri topping:
Vit choklad (smält)
Pumpafrön

Så här gör du
Förvärm ugnen till 180°C.
Häll ner ägg, olja, lönnsirap, mjölk och proteinpulver i en skål. Vispa tills ingredienserna är jämnt och klumpfritt blandade.
Tillsätt pumpapurén och blanda igen till det är fördelat.
Tillsätt sedan mjöl och bakpulver, rör om till en jämn smet.
För över muffinssmeten till en muffinsplåt som antingen är förberedd med formar eller sprejad med matladningssprej så att muffinsen inte fastnar i plåten. Du bör få 12 jämstora muffins med smeten.
Grädda i ugnen i 20-25 minuter eller tills de är gyllenbruna. Flo rekommenderar att du täcker över dem med aluminiumfolie de sista 5 minutrarna för att säkerställa att de inte bränns på toppen.
Ta bort från ugnen och låt svalna. Ringla sedan över smält choklad och strö över pumpafrön för den perfekta slutfinnishen.
Näringsinformation
Kalorier | 118 |
---|---|
Fett totalt | 3g |
Kolhydrater totalt | 15g |
Protein | 6g |
