Om vi skulle delta i en baktävling hade det här varit en riktigt showstopper.
Det här fantastiskt frestande receptet från Niall Kirkland fick ärligt våra munnar att vattnas bara av att läsa namnet. Han har kombinerat ett lager och tjock kladdig kakdeg med rik och mjuk brownie och fyllda oreokakor i mitten bara för att toppa det hela. Vi sa ju att det var en showstopper.
Nästa gång du är på humör för att lyxa till det med någonting sött och läckert är det här bakverket verkligen värt att prova. Det är faktiskt förvånansvärt enkelt och Niall har gjort några smarta byten bland ingredienserna för att hålla det hela lite mer makrovänligt. Du kommer inte se något smör eller socker häromkring. De ger också ett bra tillskott på protein, vilket alltid är bra för att hjälpa dig att nå dina dagliga mål på ett (väldigt) smakfullt sätt.
Receptet ger 20 bitar.https://youtu.be/MmV5pXXXeNk
Ingredienser
Till browniesmeten:- 75g havremjöl
- 115g dadlar
- 60ml mjölk
- 125g Grekisk yoghurt
- 100g lönnsirap
- 2 skopor Impact Whey Protein (Vanilla)
- 2 ägg
- 6 msk. kakaopulver
- 1 tsk. vanilj
- ½ tsk. bakpulver
- 200g All-Natural Peanut Butter
- 150g lönnsirap
- 1 tsp. vanilj
- 100g vetemjöl
- 2 ägg
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk. bakpulver
- 6 Oreokakor (kylda i kylskåpet)
Så här gör du
1. Förvärm ugnen till 175°C/ 350°F.
2. Till kakdegen, lägg jordnötssmör, ägg, lönnsirap och vanilj i en skål och vispa tills det är kombinerat (det är helt okej att använda elvisp). Tillsätt sedan mjöl, kanel, salt och bakpulver och vispa igen till en kombinerad deg.
3. Lägg över kaksdegen till en form som är 20x20cm och platta ut till du har en jämn yta över hela botten. Kyl i kylskåpet medan du gör browniesmeten.
4. Till browniesmeten, häll ner daglar, havremjöl och mjölk i en matberedare och mixa tills det är blandat. Tillsätt sedan grekisk yoghurt, Impact Whey Protein med vaniljsmak, lönnsirap, kakaopulver, ägg, bakpulver, salt och vaniljessens och mixa igen till en klumpfri smet.
5. Ta ut kaksmetsbotten från kylen och placera 6 oreos jämnt över formen. Häll sedan över browniesmeten och se till att den är jämn i formen.
6. Baka i ugnen i 20-25 minuter, tills en tanpetare kommer upp utan smet när du testar att sticka den den. När den är färdiggräddad tar du bort formen ur ugnen och låter den svalna i minst 10 minuter innan du skär upp den i 20 bitar. De här komme vara lite mer satta efter att ha varit i kylen i några timmar.
Testa de här recepten härnäst:
Chokladbrownies med apelsin
Nämn en kombination som är bättre än apelsin och choklad. Vi väntar...
Enkel pastasallad | High-Protein Meal Prep
Mealprep när det är som bäst!
Näringsinformation
Kalorier | 202 |
---|---|
Fett totalt | 8g |
Kolhydrater totalt | 24g |
Protein | 7g |