Trött på samma gamla havregryn? Testa de här läckra och proteinrika recepten på chiapudding.
Chiafrön är en otrolig ingrediens att ha i din kost eftersom de är fulla av protein, aminosyror, hälsosamma fetter och fibrer. De är också rika på många vitaminer och mineraler som kalcium, zink och järn...Den där grötskålen ser plötsligt ganska basic ut, eller hur?
Kökskungen Niall Kirkland är här för att visa oss precis hur enkelt det är att göra chiapudding i tre frestande smaker. Vi tycker att den svåraste delen är att bestämma sig för vilken smak man ska prova först...
Receptet ger 1 portion https://youtu.be/ym2ZG1l0OkM
Ingredienser
Bananbröd med jordnötssmörIngredienser
- 3msk chiafrön
- 1/2 skopa Impact Whey Protein (Peanut Butter Cup)
- 125ml mjölk
- 1/2 banan (mosad)
Toppings:
- 1/2 banan (skivad)
- 2msk hackade valnötter
Bluberry Cheesecake:
- 3msk chiafrön
- 1/2 skopa Impact Whey Protein (vanilla)
- 125ml mjölk
- 1msk färskost
Toppings:
- En näve blåbär
- 1 digestivekex
- 3msk chiafrön
- 1/2 skopa Impact Whey Protein (Decadent Milk Chocolate)
- 125ml mjölk
Toppings:
- 4 rutor mörk choklad
- En nypa mandelflarn
Så här gör du
1. Blanda samman alla ingredienser för basen av chiapuddingen i en skål (exklusive toppings) och låt svalna i kylen i minst 2 timmar. Under tiden kommer dina chiafrön suga upp mjölken och protein vilket resulterar i en geléliknande textur och konsistens.
2. Använd sedan ett glas eller en återförslutbar glasburk och bygg ihop din chiapudding. Först, häll ner basen följt av hälften av toppingen, sedan ytterligare ett lager chiapudding och högst upp den resterande toppingen. Avnjut!
Tyckte du om det här frukostreceptet?
PROVA DE HÄR RECEPTEN HÄRNÄST:
Bakade havregryn med choklad | High protein
Trött på havregrynsgröten? De här bakade havregrynen är en drömfrukost