RECEPT
Bananchokladpajer

Med en rykande het, smältande chokladkärna är dessa pajer ett värmande vintermums.
De är på mindre än en halvtimme och de söta och enkla små smakpaket har en krispig, smulig utsida kombinerat med en mjuk choklad- och bananfyllning. De är helt himmelska.
Ingredienser
- 1 ark färdig rullad smördeg8 tsk.
- Proteinspread (Choklad Hasselnöt)
- 1 liten banan
- Äggpensling (1 litet ägg + 1 tsk. mjölk)
Så här gör du
- Förvärm ugnen till 180°C.
- Börja med att rulla ut smördegen på en bakplåt med bakplåtspapper. Använd en kniv för att försiktigt dela degen i 8 lika stora rektanglar.
- Smält Proteinspreaden så att den är lätt att breda och tillsätt 1 tesked i mitten av varje degrektangel. Använd baksidan av skeden för att breda ut den till ett jämnt lager som täcker hela ytan på degen.
- Lägg 3 skivor banan i mitten av en degrektangel och vik sedan försiktigt över den på hälften. Tryck ner kanterna med en gaffel för att skapa en fylld degficka med banan. Upprepa för de övriga degrektanglarna.
- Stick hål i mitten av varje degficka med en gaffel för att skapa 3 små luft hål och pensla sedan ovansidan med äggvasken. Upprepa för alla degrektanglar.
- Placera i ugnen och grädda i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
- När de är färdiga, ta ut dem från ugnen och låt dem svalna några ögonblick. Du kan också ringla över mer Proteinspread om du vill ha lite extra.
- Klart att äta – men var försiktig med den smältande chokladfyllningen.
calories | 330 |
totalFat | 0 |
totalCarbohydrates | 21 |
protein | 6 |

Lauren Dawes Skribent och expert