Det här goda "fusk" pizzan från @healthy_floflo är ett sådant recept. Vem hade kunnat tro att det går att kasta ihop en alldeles egen hälsosam pizzabas genom att använda enbart 3 enkla ingredienser och sedan ha den redo för topping inom bokstavligen talat 5 minuter?
Använda bara mjöl, salt och 0% grekisk yoghurt till degen. Flo bevisar att det är möjligt att ha pizza som en veckomässig måltid utan att du behöver oroa dig för att hålla dina makros. För att inte nämna att det dessutom innehåller imponerande 24g protein per bas, vilket är ganska bra för en klassisk "cheat meal", heller hur?
Att göra degen från grunden är inte så läskigt som det kan låta - Flo har ingen intention av att vänta, och det behövs ingen jäst eller ens en ugn! Allt som allt, minimalt med krångel och maximal belöning.
Det är när det kommer till toppings som du kan köra ditt egna race och göra pizzan till din. Börja med den enkla (men oslagbara) kombinationen av tomatsås i botten med smält mozzarella och ta det sedan vidare därifrån. Flo använder sockermajs, pepperoniskivor och strimlad kyckling på sin pizza men möjligheterna är oändliga. Förutom ananas förstås, där drar vi en gräns.
Receptet ger 1 pizza. https://youtu.be/jH5YObMaeAU
Ingredienser
- 100g självjäsande mjöl
- 1/4 tsk salt
- 100g 0% grekisk yoghurt
- 2msk tomatpuré
- flingsalt
- 1 tsk olja
- 25g mozzarellaost
- 1 tsk sockermajs
- 6 skivor pepperoni
- strimlad tillagad kyckling
Så här gör du
- Lägg ner mjöl, sal och grekisk yoghurt i en skål och knåda med händerna tills du har en len och jämn pizzadeg.
- Forma en boll av degen och kalva ut på en yta som har blivit mjölad för att motverka att degen fastnar. Om du inte har en kavel kan du försöka att rulla med en mugg eller ett glas eller bara platta ut med händerna.
- När du har en rund pizzabas för du över den till airfryern och tillagar i 5 minuter på 200°c.
- Ta ut degen och vänd på den för att sedan tillaga i ytterligare 3 minuter i airfryern.
- Under tiden förbereder du tomatsåsen. Tillsätta tomatpuré, flingsalt och en skvätt olja i en liten skål och blanda. Flo säger att tomatkoncentrat fungerar mycket bättre än tomatsås eller passerade tomater kan göra pizzan fuktig. Purén har också en rikare smak.
- När pizzabasen är redo adderar du tomatsåsen och din topping jämnt över pizzan.
- Addera lite riven mozzarellaost på tommen av tomaten och placera sedan pizzan igen i airfryern för ytterligare 2 minuter. Resultaten? En perfekt krispig pizza med läckert smält ost.
- Vill du göra den till en egen version? Lägg bara till vilken toppen du än vill ha till det sista steget med osten. Flo har valt att gå för sockermajs, pepperoniskivor och riven tillagad kyckling på sin.
Enkel pastasallad | High-Protein Meal Prep
Mealprep när det är som bäst!
Krispig Tofu & Teriyaki | Meal Prep
Vill du ha en proteinrik lunchidé för att uppdatera dina vanliga mealpreps?
Enkel pestokyckling med grönsaker | Meal Prep
Förbered veckans luncher med det här idiotsäkra receptet.
Näringsinformation
Kalorier | 404 |
---|---|
Fett totalt | 2g |
Kolhydrater totalt | 70g |
Protein | 24g |